پروتکل http در طراحی سایت

ساخت وبلاگ

وقتی موتور جست و جو برای بازدید از یک صفحه وب به وب سرور، درخواست می­فرستد در جواب به آن درخواست کد وضعیت پروتوکل HTTP برای موتور جست و جو ارسال می شود و در صورت مثبت بودن پاسخ از سمت سرور، آن صفحه روی بروزر کاربر بارگذاری می­شود. این کدهای 3 رقمی نشانه وضعیت HTTP Request و پاسخ سرور به درخواست کاربر است.

 

بررسی و آنالیز وضعیت سایت 

دسته بندی انواع کد وضعیت های پروتوکل HTTP و شرح آنها

 


کد وضعیت­های پروتکل HTTP عددهایی 3 رقمی هستند که برای نمایش وضعیت پاسخ به درخواست از سمت وب سرور برای درخواست کننده ارسال می شوند. کلیه این کدهای سه رقمی با یکی از ارقام یک تا پنج شروع می شوند. از دسته کدهای 100 تا دسته کدهای 500، کد وضعیت های HTTP در قالب زیر دسته بندی می­گردند:

•    دسته کد 100: این کدها فقط جنبه اطلاع رسانی داشته و برای تایید دریافت درخواست در سرور و ادامه پاسخگویی فرستاده می شوند.

•    دسته کد 200: به این معنی که فرآیند دریافت درخواست و ارسال پاسخ با موفقیت انجام شده است.
•    دسته کد 300: یعنی درخواست با موفقیت دریافت شده ولی برای تکمیل ادامه فرآیند نیاز به اجرای یک سری مراحل بیشتر است.

•    دسته کد 400: درخواست دریافت شده ولی منبع خواسته شده معتبر نبوده یا پیدا نشده است.
•    دسته کد 500: درخواست کاربر معتبر و دریافت شده است، ولی وب سرور در پاسخگویی به درخواست ناموفق بوده است.

در حالی که کد وضعیت­های زیادی وجود دارد ولی خیلی از آنها مستقیما بر بهینه سازی سایت و سئو اثر ندارند.

کد وضعیت های پروتوکل HTTP مهم و موثر بر سئو و موتورهای جست و جو

کد 200 : درخواست با موفقیت پاسخ داده شده و فرآیند به طور درست اجرا شده است.

کد 301 : یعنی توسط کاربر دایما یک آدرس معتبر جدید اختصاص داده شده است و هرگونه رجوع به این منابع در آینده باید از طریق URL جدید برای کاربر ارسال شود. هر زمان که URL یک منبع وب (مانند صفحه­ای از یک وب سایت یا به طور کلی دامنه اصلی آن) تغییر کرد و به آن URL دیگری اختصاص داده شد تغییر مسیر 301 باید مورد استفاده قرار گیرد .

seo check up

کد 302: سرور همچنان از طریق URL جدید صفحه وب به درخواست های کاربر جواب می دهد اما کاربر با استفاده از همان URL قبلی درخواست­های خود را ارسال می کند که توصیه نمی شود. از این طریق روبوت موتورهای جست و جو به خوبی نمی توانند بفهمند که صفحه یا دامنه سایت شما به URL دیگری منتقل شده است.

کد 404: سرور هیچ منبع منطبق با URL درخواست شده را پیدا نکرده و هیچ نشانگری هم نیست که مشخص شود این وضعیت موقت است یا دائم. طراحان سایت صفحه ای را در کنار صفحات وب شان طراحی می کنند که اگر کاربر URL نامعتبری را درخواست کرد با کد خطای 404 مواجه نشود.

کد 410: کد 410 نشان می دهد ممکن است URL درخواست شده قبلا روی سرور بوده ولی در حال حاضر و در آینده دیگر چنین چیزی روی وب سرور وجود ندارد و هیچ نشانی از تغییر URL و یا وضعیت آینده این درخواست معلوم نیست. .

کد 503: به دلائل مختلف از جمله تعمیرات سرور و یا overload شدن موقت آن، سرور قادر به پاسخگویی به درخواست ارسالی نیست. این کد وضعیت نشان دهنده مشکلات موقت سرور است.

روش های توصیه شده برای استفاده موثر از کد وضعیت های پروتوکل HTTP در بهینه سازی سایت:

استفاده از کد تغییر مسیر 301: کد تغییر مسیر 302 برای موتورهای جست و جو یک تغییر URL موقت است که باعث می شود موتورهای جست و جو URL شما را به خوبی ضمیمه نکنند و  توصیه می­شود از کد تغییر مسیر 301 استفاده نمایی

سایت خبری زوم تک


تغییر مسیر دادن URLهای دارای کد وضعیت خطای 404

تصور غلط این است که بهتر است برای سئو سایت، کد 404 را با استفاده از کد 301 به صفحه اصلی وب سایت تغییر مسیر دهیم. ولی پس از وارد کردن URL نامعتبر توسط کاربر، می­بیند هنوز در صفحه اصلی سایت است، سردرگم می شود و متوجه نمی شود که URL درخواستی اش موجود نیست . پس بهتر است که طراح سایت یک صفحه پیغام خطا طراحی کند که در این موارد، بازدید کننده به صفحه پیغام خطای خود سایت منتقل شود.

بهترین کوتاه کننده لینک

 

بهترین طراحی سایت...
ما را در سایت بهترین طراحی سایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5sitedesign2016e بازدید : 11 تاريخ : سه شنبه 25 خرداد 1400 ساعت: 5:11